Avocat desemnat


Cosma Ioan Scris de Cosma Ioan, 4 mai, 2014



In cadrul unei societati de avocatura cu mai mult de un avocat se pune problema coordonarii activitatii lor. AJust permite desemnarea unui avocat asociat pentru un anumit dosar.

De ce?

Cred ca cel mai simplu de raspuns la aceasta intrebare e un extras dintr-un mesaj primit

"Pe langa culori m-ar ajuta daca as putea desemna avocatul care se ocupa de dosar.

Scopul meu este sa pot vizualiza cat mai usor cate dosare are in lucru fiecare avocat, care este stadiul lor, eventual ce activitati. "

Asocierea unui unui anumit avocat/persoane permite:

-       O situatie cu  dosarele pe care le are fiecare avocat in lucru si in ce stadiu.

-       Situatia cu activitatile pentru fiecare dosare.

-       O retrospectiva a activitatii.

-       Identificarea simpla a unor oportunitatilor pentru eficientizare (activitati similare pentru diferite dosare, termene de judecata in localitati/instante diferite ce pot fi optimizate, etc).

Cum ?

In primul rand trebuie sa definim definim avocati din firma.

  1. Din Lista de dosare apasati butonul Info
  2. Selectati optiunea: Avocati parteneri
  3. Selectati butonul Add.
  4. Introduceti numele  avocatului.
  5. Selectati butonul Salveaza.

O data definiti avocatii. Ei pot fi desemnati pentru un dosar.

  1. Deschideti detaliile unui dosar.
  2. Selectati butonul avocat.
  3. Alegeti avocatul.

 

Avocatii astfel asociati cu dosarele ei sunt disponibili ca campuri de filtrare in rapoarte:

  • Raport dosare.
  • Raport Activitate.

Related

Obiectul contractului

Obiectul contractului este o noţiune ce apare şi în dreptul roman, persistând până în prezent. Cu toate acestea o parte a doctrinei a considerat că se confundă cu obiectul obligaţiei, probabil din cauză că definiţia codului vechi la art 962 era „obiectul contractului este acela la care părţile sau numai una dintre părţi se obligă”, care a fost inspirat din Codul francez.Deşi definiţia nu se referea la „lucruri”, prevederile sale subsecvente de la art. 963-965 C. civ. aveau în vedere condiţia ca lucrul să fie determinat, fiind enunţate şi lucrurile viitoare ca obiect al contractului.

Mâncarea modificată genetic. Consecinţe şi Beneficii

Ingineria genetică a fost folosită pentru a modifica genele plantelor dar şi a animalelor. Nucleul, centrul celulei, conţine cromozomi cu informaţie genetică. Gena este un segment al cromozomului care în urma modificării va produce o serie schimbări în caracteristicile plantelor şi a animalelor. In ultima perioada s-au combinat gene de la diferite specii: de exemplu, o genă de la o bacterie a fost introdusă în celula porumbului pentru a-l proteja de insecte. În toată lumea, se pune problema etică dacă aceste produse sunt o binecuvântare pentru umanitate sau un blestem.

Brevetul de Inventie. Procedura de brevetare

Invenţia este o creaţie intelectuală ce are ca obiect un produs nou, sau un procedeu nou. Descoperirea ştiinţifică nu trebuie sa fie confundata cu invenţia şi poate fi definită astfel: “recunoaşterea de fenomene, proprietăţi ori legi ale universului material, necunoscute anterior, dar apte de verificare”.

Dreptul de autor

Drepturile de autor sunt prerogativele morale sau patrimoniale recunoscute de lege autorului unei opere de a o utiliza potrivit aprecierii sale în scopul satisfacerii intereselor personale, nepatrimoniale sau patrimoniale, în limitele prevăzute de lege.

Cauza si forma contractului

Cauza este motivul care determina fiecare parte sa încheie contractul. Cauza este o condiţie de fond, esenţială, de validitate şi generală a actului juridic. Cauza actului juridic nu se confundă cu consimţământul, o altă condiţie de validitate şi nici cu obiectul acestuia.